Omvisning på Viken gård

Sommerskole og omvisning på Viken gård.

Denne uken fikk både politikere og administrative medarbeidere omvisning på Viken gård.

Sommerskole i regi av Friluftsrådet

I 4 uker i sommer har barn i regionen hatt mulighet til å delta på sommerskole på Viken gård på Frei. Det er plass til 30 barn hver uke og kapasiteten har nesten vært fullt utnyttet. Innholdet i opplegget har vært variert og forholdt seg til vær og ulike muligheter som dette har gitt. De har stort sett bare vært ute, selv med den nedbøren som har vært den siste uken. Hver uke avsluttes med overnatting i telt på stranden, noe som barna ser frem til.

Omvisning for administrative og politiske medarbeidere

Assisterende kultursjef Stein Åge Sørlie inviterte både politikere og administrative medarbeidere til en omvisning på Viken gård denne uken. Han fortalte om historien til gården og viste alle rundt både i naustet, på haugen og på stranda. I tillegg fortalte barna om hvordan de har det på sommerskole.

Viken gård på Frei

Viken gård er en av eiendommene som Kristiansund kommune eier. Eiendommen brukes mest om sommeren men kan leies hele året både av private og bedrifter.

Om du skulle ønske å leie Naustet på Viken gård finner du mer informasjon på våre hjemmesider.Previous

I naustet er det varme fra bålpannen som også kan brukes til grilling av pølser og pinnebrød. Sommerskole og omvisning på Viken gård. - Klikk for stort bilde
Sommerskole og omvisning på Viken gård. Her får Joakim Varvin, Kjell Neergaard, Tormod Skundeland, John Einar Skontoft, Olaug Haugen og Toril Skram fortalt litt om historien til Viken Gård. - Klikk for stort bilde
Sommerskole og omvisning på Viken gård. Her får Joakim Varvin, Kjell Neergaard, Tormod Borge Skundberg, John Einar Skontoft, Olaug Haugen og Toril Skram fortalt litt om historien til Viken Gård.
Sommerskole og omvisning på Viken gård.
Redningsvester er viktig å bruke når man skal på sjøen i båt eller kajakk.  - Klikk for stort bilde
Redningsvester er viktig å bruke når man skal på sjøen i båt eller kajakk.
Sommerskole og omvisning på Viken gård.
Ved stranden på Viken gård er det satt opp en lavvo for å skjerme mot været. Siv Iren Stormo Andersson, Toril Skra, Joakim Varvin og Olaug Haugen synes opplegget med friluftsskolen er veldig bra. - Klikk for stort bilde
Sommerskole og omvisning på Viken gård. - Klikk for stort bilde
Sommerskole og omvisning på Viken gård
Sommerskole og omvisning på Viken gård. Vinduskarm med blomster- Klikk for stort bilde
Sommerskole og omvisning på Viken gård.
Stein Åge Sørlie deler av historien om Viken gård til alle som var på besøk. - Klikk for stort bilde
Stein Åge Sørlie deler av historien om Viken gård til alle som var på besøk.
Stein Åge Sørlie har med en gave til de som skal være på Viken gård fremover. Det er en popcorngryte, som skulle innvies samme dag. - Klikk for stort bilde
Idun og Elon er utrolig fornøyd med å kunne delta på sommerskolen. - Klikk for stort bilde
Idun og Elon er utrolig fornøyd med å kunne delta på sommerskolen. | Fotograf: Ingunn Strand