I desember 2017 brant det 13 ganger i Kristiansund og Averøy. Det er mer enn noen annen måned dette året. Kristiansund brann- og redningsvesen ønsker i år å få litt ekstra hjelp av dem som er bekymret for brannsikkerheten hjemme hos andre.

–I desember øker aktiviteten i hjemmet, og da øker risikoen for at det oppstår brann. Det kan for eksempel være levende lys, fyring, komfyrbruk og bruk av elektrisk utstyr som forårsaker brann, sier Gunnar Grimsmo Jensen, leder for forebyggende avdeling i Kristiansund brann- og redningsvesen.

I år ønsker brannvesenet hjelp fra publikum for at det skal bli en langt bedre desember måned enn i 2017.

–Vi tilbyr å utføre en brannsikkerhetskontroll og å skifte batteri i røykvarsleren hjemme hos dem som ønsker det. Man melder seg på i perioden 3. til 7. desember. Vi oppfordrer spesielt dem som er bekymret for brannsikkerheten hjemme hos sin gamle far eller bestemor til å ta kontakt. I år går vi bredere ut og ønsker å nå flere enn noen gang, sier kommunikasjonsrådgiver Per Kristian Leikanger.

Brannvesenet kan kontaktes på telefon 71 57 42 50, eller ved å fylle ut skjemaetunder området «brannvern, ildsted og feiing» på kommunens nettsider.

Den 1. desember er røykvarslerdagen, og på denne dagen oppfordrer brannvesenet alle til å skifte batteri i røykvarsleren. Kristiansund og Averøy brannvesen vil sammen med Det lokale eltilsyn stå på stand på henholdsvis Amfi Futura, klokken 12-15 og Knutepunktet på Bruhagen, klokken 12-14.

–Vi har nylige, konkrete eksempler i vårt område på at røykvarslere har reddet liv, sier Leikanger.

På stand lørdag vil brannvesenet dele ut gratis røykvarslerbatteri og gode råd. Det blir også anledning til å møte Brannbamsen Bjørnis klokken 12 på Knutepunktet og klokken 14 på Amfi Futura.

 • Desember 2017
  Branner: 13
  Bygningsbrann: 3
  Annen brann: 4
  Bilbrann: 2
  Pipebrann: 3
  Kontroll av branntilfelle: 1
  ABA/Mistenkelig røyklukt: 29
  Bistå politi/helse: 5
  Trafikkulykke: 5
  Testalarm/øvelse: 4
  Drukning: 1
  Overordnet vakt: 2
  Viderekoble nødanrop: 3
  Annen ulykke: 2
  Akutt forurensning: 1
  Restverdiredning: 1
 • Totalt: 66 oppdrag