Avlyser fakkeltog og fellesfyrverkeri

0
680
Claus Ivar Krohn, kultursjef Eigunn Stav Sætre og Johan Utby lover å komme sterkt tilbake neste år.

Kristiansund kommune har sammen med leverandøren Krohn Pyroteknikk kommet frem til at det ikke er forsvarlig med fakkeltog og fellesfyrverkeri på årets siste dag. Årsaken er sterk vind og mye nedbør.

-Det er for sterk vind til at det er forsvarlig for oss å sende opp fyrverkeri i vanndammen klokken 17 og på havna klokken 24, sier daglig leder i Krohn Pyroteknikk, Claus Ivar Krohn. Vi har akkurat fått en oppdatering fra vakthavende meteorolog og meldingene er såpass dårlige at vi velger å avlyse.

Sikkerhet først

Meldingene fra metereologene sier at vindstyrken klokken 17, kan være helt opp mot 25 meter per sekund. Da er det ikke trygt å sende opp fyrverkeri.

-Det er klart at vi ønsker å markere starten på det nye året på en skikkelig måte, men vi er nødt til å sette sikkerheten først, sier kultursjef i Kristiansund kommune, Eigunn Stav Sætre. Vi lover å komme sterkere tilbake neste år sier hun.

Skuffet ordfører

Ordfører Kjell Neergaard er skuffet over avlysningen, men er helt enig i vurderingene som er gjort.

-Været får vi ikke gjort noe med. 2019 blir et spennende år for Kristiansund og jeg hadde sett frem til å feire dette på tradisjonelt vis. Vi får komme sterkere tilbake neste nyttårsaften, sier ordfører Kjell Neergaard.

Ordføreren benytter anledningen til å ønske alle et riktig godt nytt år!