25 års jubileum for Nyttårsballet

Lørdag 26.januar kunne vi ønske velkommen til 170 gjester til feiring av 25 års jubileum for nyttårsballet.

Vi hadde gjester fra hele Nordmøre og fra Misund, de frivillige som er tilknyttet Fritidsvennene, ordførere fra Tingvoll, Averøy og Kristiansund og fra kommune var både rådmann og kultursjef representert.

Programmet startet med medlemmer fra Ynglingeforeningens musikkorps som ønsket velkommen.

Kjell Laugtug, styreleder for fritidsvennene, startet kvelden med velkomst og introduksjon av konferansier gjennom 25 år Birgit Knutseth.

Middag og dessert ble servert av elever fra restaurant og matfag klassene ved Kristiansund vg skole.

Vår ordfører Kjell Neergaard holdt en tale der han oppsummerte for oss hvordan det hele startet:

I 1994 ønsker Dag Ohr å starte opp et fritidstilbud for andre, han kontaktet Anni Jensen for om han kunne få seg en jobb under kulturkontoret i kommunen. Det fikk han og startet opp det vi i dag kaller Fritidsvennene.

Dag døde 23.februar 2015.

Han fikk med seg mange frivillige til å hjelpe seg i arbeidet, i dag er det Kjell Laugtug, Birgit Knutseth, Just Ingebrigtsen, Øyvind Thiis, Harald Hovde og kulturenheten som viderefører tilbudene i hans ånd.

Vi må berømme de frivillige som bruker av sin fritid for å legge til rette for at funksjonshemmede skal ha et godt tilbud.

Det har i 25 år blitt arrangert Nyttårsball og «Vi danser fylket rundt» årlig, samt Fritids klubb hver uke. Kristiansund kommunen har alle tilbud åpent for alle, også for andre kommuner på Nordmøre.

Som det ligger i ordet Vi danser fylket rundt, inviteres alle funksjonshemmede i Møre og Romsdal til dette en weekend med dans og moro.

Alle tilbud er meget godt besøkt.

Ordføreren overrakte foreningen en pengegave på kr 25 000,- fra Kristiansund kommune.

Av underholdning fikk vi en fargerik forestilling fra Operaens ballett senter, og halvparten av drømmesøstrene, Sølvi Normann og Inger Lise Bævre som satte lattermusklene i sving.

Resten av kvelden kunne gjestene kose seg med kaffe og kaker, loddtrekning og mye dans.