Forbereder mottak av evakuerte

Kristiansund kommune har satt krisestab og jobber nå med å forberede mottak av evakuerte fra cruiseskipet Viking Sky.

-Vi har gjort klar 517 sengeplasser og sendt åtte busser til Fræna. Kristiansund er klare til å hjelpe, sier ordfører Kjell Neergaard.

Kristiansund kommune satte krisestab allerede klokken 15.08 i dag, umiddelbart etter de dramatiske meldingene om havari på Hustadvika.

Status akkurat nå er at sykehuset i Kristiansund har mottatt fire pasienter med lettere skader.

Alle hotellene er i beredskap og klare til å ta mot de evakuerte cruiseturistene.

-I tillegg til at alle hotellene har svingt seg rundt, har vi også mottatt mange meldinger fra privatpersoner som vil stille sine hjem til disposisjon. Det viser engasjement, sier ordfører Kjell Neergaard.