Rekordhøye søkertall til Kristiansund

0
225
- Det er et stort steg i riktig retning for studentbyen Kristiansund, sier Jøran Gården, daglig leder ved Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU). Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

Søkertallene for høyere utdanning er publisert og Kristiansund kan glede seg over solide søkertall. Aldri før har så mange søkt seg til studier i Kristiansund.

– Det er et stort steg i riktig retning for studentbyen Kristiansund, sier Jøran Gården, daglig leder ved Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU).

Sektoren som helhet har færre søkere i år enn i fjor, fra 141.880 til 138.575, altså en nedgang på 3305 personer.

På toppen av listen over utdanningsinstitusjoner som har hatt størst prosentvis økning ligger Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning (DMMH), på andreplass finner vi Høgskolen i Molde (HiMolde). Begge med gode søkertall til sine nye studier i Kristiansund.

Flere utdanninger
Med de ferske søkertallene ser det ut som det er blir et solid studentmiljø innenfor logistikk i Kristiansund: Marin logistikk og økonomi, Petroleumslogistikk og økonomi og det helt nye studiet Bærekraftig logistikk og sirkulær økonomi.

Selv om søkertallene til logistikkstudiene til HiMolde er gode, er det deltidsstudiene til HiMolde og DMMH som har utmerket seg blant årets søkere. 

Knalltall for barnehagelærerutdanningen
Den ferskeste tilbyderen av utdanning ved Høgskolesenteret i Kristiansund er Dronning Mauds Minnes Høgskole for barnehagelærerutdanning, landets fremste høgskole for utdanning av barnehagelærere. Med 157 søkere til barnehagelærerutdanningen i Kristiansund er det god grunn til å feire.

– Det er en unik og fremtidsrettet barnehagelærerutdanning som utdanner kandidater med en kompetanse som er etterspurt i hele landet. Vi ser fram til å kunne tilby denne barnehagelærerutdanningen i mange år framover i Kristiansund. For DMMH er det første gang vi satser på et permanent studietilbud utenfor Trondheim, sier Ingar Pareliussen, prorektor ved DMMH.

Attraktiv sykepleierutdanning
Høgskolen i Molde har endret på modellen for sykepleiestudiet i Kristiansund, og det med hittil svært lovende resultat. Med totalt 219 søkere til studiet er det over fire søkere per studieplass på sykepleie i Kristiansund.

– Vi føler oss trygg på at vi vil få inn en meget kompetent gruppe med studenter. Dette fører jo til at vi får flinke studenter som igjen vil bli dyktige syke- og vernepleiere. Dette lover bra for fremtiden, sier rektor Steinar Kristoffersen ved Høgskolen i Molde.

Betydelig studentvekst
Selv om det er for tidlig å si noe om hvor mange studenter som starter i Kristiansund fra høsten av, så ligger det an til å bli en betydelig studentvekst.

– De gode søkertallene lover godt for studiemiljøet på Høgskolesenteret i Kristiansund og for Kristiansund som studentby. Vi ser frem til en spennende høst med mange nye studenter, sier Gården.

Lover godt for Campus Kristiansund
– De gode søkertallene i Kristiansund betyr et kjempeløft på veien mot Campus Kristiansund, sier campus-prosjektleder Roland Mauseth. Ambisjonen har vært å doble antall studenter i Kristiansund fram mot åpningen av campuset i 2022.

Også ordfører Kjell Neergaard gleder seg over økningen i søkere til høyere utdanning i Kristiansund.