Strandrydding på Dale

Ivrige elever på Dale barneskole har gjennomført strandrydding i dag. Foto: Tore Lyngvær/Kristiansund kommune

Dale barneskole har i dag sparket i gang årets første strandryddedag. Både store og små har bidratt med å samle havplast og annet søppel i nærområdet.

-Det har vært en helt super dag, det er lett å organisere når alle er så positive og engasjerte, sier lærer Karen Wiik ved Dale barneskole.

Innsatsen til både store og små er det ingen ting å utsette på. Søppelet de har samlet i løpet av dagen er lagt på avtalte steder: I Annas fotspor, i Kvitnesbukta og i søppelskuret til Dale barneskole. Der kan det bli liggende noen dager før det blir hentet opp.

-Vi er så heldige at RS Ung vil hente søppelet langs sjøen med båt, og at kommunen tar ansvar for å hente det og bringe det til riktig sted. Vi har også fått både strandryddesekker og hansker av kommunen, og vi har hatt god kommunikasjon med kommunalteknikk i forberedelsene, sier Wiik.

Gjennom strikkutogplukk.no har skolen fått tak i pantelapper for søppelsekkene, og dette var en ekstra motivasjonsfaktor for barna.