Stort engasjement for miljøet

Barn og voksne på Dale barneskole har tatt årets ryddeaksjon på alvor. De siste ukene har de satt fokus på forurensing og hva som må gjøres for å bli kvitt problemet.

Barna på Dale barneskole har et stort engasjement for miljøet, og har den siste tiden vært ekstra opptatt av plastproblematikken vi opplever i verden. De har satt seg inn i temaet på ulike måter, og ønsket om å bidra har blitt sterkere i takt med at kunnskapen om marin forsøpling har økt. Alle barna på Dale har jobbet med dette den siste tiden – også de minste.

Bilder, film og informasjon har blitt brukt som utgangspunkt for diskusjoner og gode samtaler, og barna har jobbet med temaet i flere fag. Denne uka har 5. trinn samlingsstund, og de har et innslag som retter fokus mot plastproblematikken. Det blir et flott innslag, og vil bidra til å forsterke det alle på skolen har jobbet med den siste tiden. Nå ser alle veldig fram til å få bidra praktisk med å rydde plast i den forsøplede Kvitnesbukta torsdag 3. mai.

Barna på Dale barneskole håper at ingen kaster plast i naturen, og at alle kan bidra til å rydde opp det som allerede ligger på bakken. Som Line i TV-serien Planet Plast sa så fint: Hvis alle i Norge plukker opp én plastbit daglig, ville det blitt nesten 5 millioner færre plastbiter i naturen hver eneste dag. Det ville hatt stor betydning! Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Alle vi på Dale gleder oss til å bidra – både nå og i fremtiden!