Til topps i fotokonkurranse

0
295
Dyktige fotografer: Fra venstre Tore Lyngvær, Nina Grawert, Monica Ertvaag, Ola Elvestuen, Svein Ludvigsen og Ragnhild Helseth. Foto: Hans E. Ohrstrand

Mange gode bidrag til fotokonkurransen «Bryggene i Kristiansund» hevet kvaliteten på konkurransen. Tre heldige vinnere ble hedret av klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Det var Brygge-komiteen i Kristiansund som arrangerte konkurransen. Den startet 1. mai, og ble avsluttet 20. juni. Alle som ønsket å bidra måtte legge sine bilder på Instagram, tagget med emneknaggen #bryggeneiksu

Konkurransen var åpen fra alle, det vil si alle som har mulighet for tilgang til Instagram. Litt i underkant av hundre bidrag kom inn.

Juryen bestod av fotograf Jenny Engvig, fotograf Hans E. Ohrstrand og kommunikasjonssjef Tore Lyngvær. Her er vinnerne og juryens begrunnelse:

  1. Svein Ludvigsen
  2. Monica Ertvaag
  3. Nina Grawert

Om vinnerbildet til Svein Ludvigsen sier juryen følgende: Vinneren har funnet et uventet perspektiv og element fra Jonas Eriksen-brygga i Vågen. Grafisk komponert. Det bryter 2D-flaten på en overraskende måte.

Om bildet som fikk andreplassen sier juryen: Fortid møter nåtid. Dette er to motiver i en eksponering. Bildet er kontrastrikt og fotogent.

Andreplassen til

Tredjeplassen gikk til Nina Grawert, om dette sier juryen: Motivet er ganske vanlig, men blikket og utførelsen gir en solid tredjeplass i konkurransen. Luft=letthet, tyngde=bunn. Komposisjon er riktig ut i fra valgt motiv.