Gratis sundbåt alle dager

0
379

Fra 1. september blir det gratis sundbåt alle dager. Dette er godt nytt for alle kristiansundere.

«Byen som regional motor» i regi av Møre og Romsdal Fylke har bevilget midler (etter søknad fra kommunen) til å teste ut fullskala gratis sundbåt; gratis båt alle dager i en prøveperiode på ½ år, fra september 2019 til og med februar 2020.

I dag kjører Sundbåten gratis på lørdager, hvilket har bidratt til å tredoble lørdagstrafikken.

Byferga i Fredrikstad sine erfaringer med gratis rutebåt var et viktig element da Bystyret i Kristiansund vedtok gratis lørdagssundbåt i 2017.

Sundbåtvesenet gleder seg til oppstart 1. september og har registrert stor interesse for prosjektet.

Mange gir uttrykk for at de godt kunne tenke seg å endre litt på vanene sine, kanskje ta gåturen til sundbåtkaia som en liten trim og finne dager i hverdagen da det passer å ta Sundbåten.
Mange ønsker å ta med sykkel om bord eller å parkere i nærheten av et anløp. Mulighetene er mange!

Byferge i Fredrikstad har vært gratis siden 2013 og har økt fra ca. 300 000 passasjerer årlig nå ca. 1,2 millioner reisende, fordelt på 4-5 båter. Sentrum har blomstret og byen vant prisen for Norges mest attraktivt sentrum i 2017, mye takket være sentrumssatsningen med bl.a. gratis byferge.

Runar Helgesen daglig leder i Byferga ønsker Sundbåten lykke til! Vi har stor tro på at Sundbåten vil lykkes like godt som Byferga, og at innbyggerne vil strømme til og bruke Sundbåten til fulle, som den fortjener, sier Helgesen.

Sundbåten på havna er et transportmiddel fra a-å, en sentrumsutvikler og har en stor attraksjonsverdi som byen kan utnytte og satse ytterligere på i årene fremover.

-Vi gleder oss til å styrke den blå kollektivveien over havna i årene fremover, avslutter daglig leder Susanne Kirk.