Livet i havet fascinerte

0
501
Hjørdis Grønvik, Jørn Aasprong og Nils Aukan sparket i gang "Prosjekt bærekraft".

Dale barneskole har hatt ekstra fokus på miljø de siste årene. Nå har skolen startet med «Prosjekt bærekraft» i «Den naturlige skolesekken» og fredag var det duket for første bidrag.

Tidligere politimann og ivrig dykker, Nils Aukan, fikk æren av å være første foredragsholder i «Prosjekt bærekraft». Han holdt et nært og spennende foredrag om livet i havet. Aukan har vært ivrig dykker siden 1965 og har dokumentert mange av endringene i havet.

Dykkeren ivrer for hobbyen sin, og i dag fikk vi gleden av å høre han fortelle om ulike plankton-, plante-, krepse- og fiskearter. Tenk at han har svømt med haier! Han har funnet snegler som stammer fra istiden like i nærheten her. Han har oppdaget fisk som egentlig skal oppholde seg i varmere strøk.

Med foredraget spredde Nils glede og ga oss en forståelse for at det er mye som lever i havet som vi ikke ser. Elevene fulgte begeistret med i det 40 minutter lange bildeshowet. Selv våre førsteklassinger, med kun ti dagers skoleerfaring, satt som tente lys.

Her har vi sikkert kommende dykkere og marinbiologer blant publikum.

Tusen takk, Nils Aukan!