Hadde med penger til Opera- og kulturhus

0
163
Varaordfører Ragnhild Hjelseth, ordfører Kjell Neergaard, kulturminister Trine Skei Grande og Venstres På Farstad på kveldens pressekonferanse.

Kulturminister Trine Skei Grande kom på besøk til Kristiansund i ettermiddag. Med seg i bagasjen hadde hun 150 millioner kroner fra regjeringen.

-Min beskjed er at regjeringen har bestemt at dere får de 150 millionene som forespeilet. Disse midlene skal gå til museum, bibliotek og opera- og kulturhus. Dere skjenet litt ut, og i fjor fikk dere beskjed om at det aldri ville komme mer enn 150 millioner fra staten. Prosjektet ble justert på imponerende vis, sa kulturminister Trine Skei Grande.

Ordfører Kjell Neergaard var meget fornøyd med at finansiering fra regjeringen er kommet på plass. Han kunne fortelle at første gangen han var på Stortinget for å snakke om nytt opera- og kulturhus var han ikke grå i håret.

-Dette gir byen og regionen et gigantisk løft. Tenk på hva dette, sammen med Campus, vil bety for utviklingen av Kristiansund som regionsenter. Tenk på hva det vil bety for å revitalisere sentrum, sa ordfører Kjell Neergaard.

Det nye opera- og kulturhuset på Kongens Plass skal huse operaen, kulturskolen, biblioteket og Nordmøre museum. Det er planlagt byggestart i årsskiftet 2020/2021.

Et gigantisk løft for Kristiansund sentrum og for Kristiansund som regionsenter, sa ordfører Kjell Neergaard.
Kultursjef i Kristiansund kommune, Eigunn Stav Sætre, fikk velfortjent skryt under dagens pressekonferanse. Hun har jobbet mye med det nye opera- og kulturhuset.